De Yamaha FGX820c

Yamaha FGX820C Review

De Yamaha FGX820C stamt af van een geweldige FG “Folk Guitar” akoestische gitaar lijn. De FG gitaren bieden een ongeëvenaarde prijskwaliteit verhouding voor het geluid dat het instrument creëert.  De combinatie van hoogwaardig klankhout geeft een doorgewinterde gitarist ontzettend veel toegevoegde waarde.

De verbeterde Yamaha akoestische gitaar

De prachtige combinatie van het stevige hout van de spar dat gebruikt is voor de nek van de gitaar in combinatie met het mahoniehout dat gebruikt is voor de achterkant en zijkanten van de gitaar zijn verantwoordelijk voor het prachtige geluid van de FGX820C.

Het Yamaha Systems-66 dat ingebouwd is in het instrument laat het prachtige geluid dat deze gitaar produceert ook op het podium tot zijn recht komen.

Laat je muzikale avontuur beginnen met een instrument waarvan je voor de aankomende jaren ontzettend zult genieten – de Yamaha Fgx820C akoestische gitaar.

De Yamaha FGX820C

De Yamaha FGX820C in het kort:

  • Een sitka sparren top voor een geweldige klank
  • Mahoniehouten achterkant en zijkanten
  • Yamaha System-66-elektronica

Een sitka sparren top voor een geweldige klank

Voor iedere geweldige gitaar is ook geweldig materiaal nodig. Voor het maken van de top van de FGX820C heeft Yamaha gekozen gebruik te maken van sitka hout. Dit zowel vanwege de look en het geluid dat het geeft.

Het sitka hout zorgt voor een goed gevormd en gearticuleerd geluid dat zorgt voor een uitstekende projectie van het geluid. De kwaliteit van dit houd heeft het een ongeëvenaarde leider gemaakt voor de toppen van akoestische gitaren.

Omdat de gitaar een soliede top van hout heeft zal het geluid ook elegant verouderen. De harmonie en toon zal naar maten de jaren vorderen steeds mooier en meer gebalanceerd klinken.

Ook heeft Yamaha de bracing in de FGX820C verbeterd. Dit zorgt dat het instrument meer bewogen kan worden en de projectie van het geluid vanuit meerdere hoeken kan komen.

Mahoniehouten bovenkant en zijkanten

De achterkant en zijkanten van de FGX820C is gemaakt van mahoniehout. Dit is zonder enige twijfel het go-to klankenhout van strummers en Sweetwater spelers vanwege de warme klant en goed gebalanceerde geluid.

Het rijken mahoniehout versterkt de midrange frequenties en behoudt top-end helderheid. Het geluid is zacht en vol, wat ideaal is om te combineren met vocale begeleiding.

In combinatie met het sparrenhout van de top kan ik je beloven dat je zult genieten van het rijke geluid dat je krijgt uit het mahonie in de Yamaha FGX820C.

Yamaha System-66 electronics

De Yamaha FGX820C akoestische gitaar is ook een uitstekende keuze mocht je hem naar de stage willen brengen. Het ingebouwde system-66 pakt en versterkte het geluid om het zo volledig tot zijn recht te laten komen op het podium.

De ingebouwde versterker komt met driedelige equalizer zodat je ongewilde feedback kan terugdraaien, zodat je er vrijwel geen ongewild geluid door krijgt. Ook beschikt de gitaar over een ingebouwde tuner zodat je uitvoering altijd top notch kan blijven.

Het batterijvak is makkelijk te bereiken zodat snel opladen nooit een probleem zal vormen.

Overweeg je de Yamaha FGX820C aan te schaffen? Wij moedigen je aan! met de onderstaande link vind je meer info!

Hier vind je de Yamaha FGX820C met korting!

In de onderstaande video krijg je nog een mooie indruk van het prachtige geluid van de Yamaha FGX820C.

Wil je meer weten over gitaar leren spelen of ben je op zoek naar handige tips? In dit artikel lees je alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s