Makkelijkste instrumenten om te leren

De makkelijkste instrumenten

Of je nou al je helen leven een instrument bespeelt of pas net begint, je weet hoe waardevol het is een instrument te kunnen bespelen. Het bespelen van een instrument opent ontzettend veel deuren op sociaal en muzikaal vlak. Als ouder is het waarschijnlijk dat je graag hebt dat je kind het instrument waarvoor hij of zij gekozen heeft blijft bespelen.

Of het nou jij of je kinderen zijn die een instrument willen leren bespelen, hieronder volgt een overzicht van populairste en makkelijkste instrumenten. Misschien helpt dit je bij het maken van de gepaste keuze!

Deze lijst is opgemaakt uit een aantal factoren: makkelijkste instrumenten om te bespelen, prijs, veelzijdigheid van het instrument en carrièremogelijkheden.

Piano #1

Miljoenen mensen spelen wereldwijd piano, in Europe en de Verenigde Staten samen al zo’n 40 miljoen mensen! Geen verassing dus dat de piano bovenaan staat in onze lijst van makkelijkste instrumenten.

De piano is misschien wel het meest veelzijdige instrument dat er is. Het instrument is vrijwel opgenomen in alle muziekgenres en kan zowel in duet als solo gespeeld worden.

Het leren bespelen van de piano verijst toewijding en veel geduld, maar als je het eenmaal onder de knie hebt bestaat er ook nog een kans dat je er naast hobby ook een hele mooie carrière aan over houdt.

Als je begint met pianospelen zullen de meeste experts adviseren te beginnen met een traditionele piano over een keyboard. Als je kind geïnteresseerd is in de piano is volgens experts 6 de beste leeftijd om te beginnen.

Piano leren spelen

Gitaar #2

Tweede op onze lijst is de gitaar.De gitaar staat tweede op onze lijst wegens de veelzijdigheid, prijs, en het feit dat het samen maar ook solo gespeeld kan worden.

De piano is al generaties populair de opkomst van rock en pop hebben een bijdrage geleverd aan de populariteit van de gitaar. Je kunt de gitaar, akoestisch, elektrisch of bass spelen. Wil je graag gitaar leren spelen? Je leest er hier alles over!

Net zoals bij de piano stellen experts ook dat de beste leeftijd om te beginnen met gitaar 6 is.

Viool #3

De viool is derde op onze lijst. Het instrument wordt veel bespeelt in klassieke muziek, maar het is ook een belangrijk onderdeel in andere muziek genres.

De viool is relatief makkelijk te leren en is beschikbaar in meerdere formaten, wat het makkelijk maakt voor kinderen om op vroege leeftijd mee te beginnen.

Wil je viool leren spelen? Hier lees je er meer over!

Ook bij dit instrument is 6 de geadviseerde leeftijd om te beginnen met het leren bespelen. Experts stellen ook dat het het beste is te beginnen met een niet elektrische viool.

Drums #4

Het kan misschien moeilijk zijn onder het zelfde dak te leven als een drummer, maar desalniettemin, de drums zijn nummer 4 op onze lijst van makkelijkste instrumenten om te leren bespelen.

De variatie van drums waarmee je kunt beginnen is groot, er is dus altijd wel een variant voor jou.

Je kan ook deze keuze maken voor een elektrische drumset, dit zou het decibel aanzienlijk lager maken (zullen je buren prettig vinden!)

Man speelt drums

Wil je graag leren drummen? Hier lees je handige tips die je verder op weg zullen helpen!

Saxofoon #5

Saxofoons, vaak geassocieerd met jazz muziek, komen in verschillende vormen en maten en zijn een super instrument om mee te beginnen. In veel orkesten speelt de saxofoon een centrale rol. Als je dus een carrière bij orkest ambieert zou het leren bespelen van dit instrument dus een mooie deur daar naartoe kunnen openen.

Volgens experts is de beste leeftijd om te beginnen met de saxofoon 12.

Fluit #6

De fluit is zesde op onze lijst, het instrument heeft veel voordelen. Een fluit is relatief goedkoop, makkelijk te leren en misschien wel het makkelijkste instrument om met je mee te dragen.

De beste leeftijd om te beginnen met fluitspelen is volgens experts rond het achtste levensjaar.

Cello #7

Ook de cello staat op de lijst van makkelijkste instrumenten en is een top instrument om mee te beginnen.

De cello is een nauwe verwant van de viool. Het instrument is iets groter en je bespeelt het zittend. De cello wordt over het algemeen vergezelt met andere instrument bespeelt, maar kan ook prima solo bespeelt worden!

De cello is een uitstekend eerste instrument en wordt geadviseerd mee te beginnen vanaf het zesde levensjaar.

Klarinet #8

De klarinet is onderdeel van de houtblaas familie en is dus een verwant van de fluit.

De klarinet wordt gevonden in diverse muzieksettings en wordt vaak vergezeld met andere instrument bespeeld. De kans is groot dat als je goed weet te worden met de klarinet het heel wat carrièredeuren opent.

Als je kind geïnteresseerd is kan hij of zij volgens experts het beste in het tiende levensjaar beginnen met oefenen.

Clarinet leren spelen

Trompet #9

Als negende op onze lijst van makkelijkste instrumenten, de trompet. Dit is een van de oudste muzikale instrumenten.

Het instrument kan bespeeld worden in brass en jazz bands, orkesten, of kan helemaal solo gespeeld worden. Ook de trompet is een relatief goedkoop en makkelijk te transporteren instrument.

De beste leeftijd om te beginnen met de trompet is volgens experts 10 jaar.

Harp #10 

Misschien is de harp in eerste instantie een redelijk intimiderend instrument, maar, het is een relatief makkelijk instrument te leren. Ook de harp komst in verschillende formaten. Sommige zelfs klein genoeg voor een achtjarige.

Het bespelen van een instrument is niet alleen hartstikke leuk er komen ook behoorlijk wat voordelen bij kijken. Ben je benieuwd naar de voordelen voor muziekles voor kinderen, lees deze dan hier! Het bespelen van een instrument heeft overigens niet alleen voordelen voor kinderen, de voordelen voor oudere lees je hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s